Ecuadors Superman


Man kan ju tro att en superhjälte som Superman inte behöver sälja mjölk för att ha råd med att köpa fotbollsskor. Men när Superman växte upp på landsbygden hemma i Ecuador var han tvungen att hjälpa sin pappa med att mjölka kor – och drömde samtidigt om att en dag få göra sig ett namn på fotbollsplanen.

Superman, som han kallas i hemlandet, är givetvis Ecuadors succéanfallare Enner Valencia. Han är en av de största talangerna som växt fram i Ecuador på senare år och är en snabb, kvick och teknisk spelare med ett gott öga för mål.

I den senaste gruppspelsmatchen mot Honduras var det just det han gjorde, mål alltså. När Ecuador låg under med 1-0 klev han fram och vände matchen med sina två mål, vilket gör att han snittar ett mål per match i landslaget. Elva mål på tolv landskamper, ett imponerande facit för den 25-årige Pachuca-proffset.
De två målen mot Honduras samt ledningsmålet mot Schweiz i VM-premiären innebär att han med sina tre VM-mål tangerar ikonen Agustin Delgado som landets meste målgörare i VM. Stort, givetvis, för en pojk från landsbygden.

Senast Ecuador var med i VM var i Tyskland 2006, då man tog sig ända till åttondelsfinalen. Efter ett missat VM 2010 har man nu återigen chans på avancemang till åttondelen när man ställs mot Frankrike i den sista gruppspelsmatchen ikväll. 

Nationen, den ställer nu sitt hopp till Enner Valencia att han, likt en viss fiktiv superhjälte, ska dyka upp i sista stund när man behöver honom som mest och skjuta de till åttondelsfinal. 

Kommentarer:

1 Maria Lingheimer:

skriven

Nu hoppas jag att Ecuador vinner matchen!!!

Svar: Vad bra! Själv är jag lite förtjust i Frankrikes nya unga lag och håller på de, men ska hålla ett öga på Superman :).
Fotboll enligt Kenny

Kommentera här: