Gary Cahill – hans långa väntan på mästerskapsdebuten


Först var det en blodpropp som stoppade honom. Sedan var det en bruten käke. 
Nu kan Chelseas mittback Gary Cahill äntligen se fram emot sitt första stora mästerskap för England.

Inför VM i Sydafrika 2010 var han inte på något sätt given i en VM-trupp men likväl aktuell för den. Då drabbades han av en blodpropp i bröstet och fick se sin jakt på en plats i VM-truppen förstöras.
Två år senare, inför EM, hade Cahill blivit en given pjäs i Roy Hodgsons trupp. Han blev uttagen till turneringen och var högaktuell för startelvan när han i genrepet mot Belgien kolliderade med Joe Hart och bröt käken och fick se sin dröm om ett mästerskap grusas än en gång.

Den här gången ska ingenting få stoppa 28-åringen och hans dröm. Efter ett sista genrep mot Honduras där latinamerikanerna spelade hårt och stundtals fult, klarade sig en lättad Gary Cahill igenom matchen oskinnad – redo att göra det han har drömt om så länge: att, iklädd den engelska landslagsdressen, få stega ut ur spelartunneln in på planen inför hela världens ögon, ta emot publikens jubel och känna den fantastiska känslan av att få spela ett stort mästerskap. 

Han har kommit en bra bit på vägen sedan han kämpade för en plats i truppen för fyra år sedan. Han har bytt klubbadress från Bolton till storklubben Chelsea, han har vunnit Champions League, är given i Chelseas mittlås bredvid John Terry och är numera given även i landslagets startelva.

Han ska tillsammans med trolige mittbackspartnern Phil Jagielka ta sig an Italien i premiären inatt och försöka sätta stopp för alla deras stjärnor som Balotelli, De Rossi och Pirlo, och fem dagar senare; Uruguays Suaréz och Cavani. Det blir ingen lätt uppgift, men en sak är säker: Gary Cahill kommer att vara supertaggad inför uppgiften och framförallt över att få göra sin efterlängtade mästerskapsdebut.

Han är nära nu, det är bara timmar kvar. Måtte han inte skada sig på uppvärmningen.

 

Kommentera här: