Goal Line-technology


VM-debutanterna Bosnien & Hercegovina fick en mardrömsstart på sitt VM-äventyr: Självmål av vänsterbacken Kolasinac redan efter tre minuter.
Kolasinac som för övrigt påminner om en mer kraftfull Behrang Safari i löpstil och spelstil men är kanske inte i nivå med svensken kvalitetsmässigt.

Matchen i sig var en ganska händelsefattig och tråkig tillställning. Leo Messi hade höga förväntningar på sig, liksom hela Argentina, men lyckades inte leva upp till förväntningarna åtminstone spelmässigt med tanke på de offensiva namn de har.

Blev överraskad av förbundskapten Sabellas val att sätta Higuain på bänken och spela Messi tillsammans med Agüero på topp. Det blev lite för tunt framåt när Messi ofta droppade ner i banan för att delta i spelet och lämnade Agüero ensam längst fram.
Jag hade föredragit att sätta Messi som en sorts offensiv mittfältare bakom två renodlade anfallare. Det hade blivit en väldigt offensiv balans med di Maria på mittfältet bakom trion där fram men hade varit att föredra sett till matchbilden och att Argentinas anfallsspel låste sig långa stunder.

Messi imponerade inte, trots sitt mål. Det blev lite för mycket bolltransport på egen hand, han tappade en del boll och gjorde enkla misstag mot det ofta kompakt samlade bosniska försvaret. 
Kanske var det premiärnerver, men Argentina måste förmodligen upp något snäpp spelmässigt om man ska ta sig långt i den här turneringen.

Bosnien hade stora förväntningar på sig från de egna fansen och var kanske lite för upphaussade på förhand i media. Även om de har en del namnkunniga spelare med Dzeko, Pjanic och Begovic i spetsen är det orutinerade laget inte tillräckligt bra för att göra några stordåd i den här turneringen.

Kanske var det premiärnerver även här, för det såg ofta väldigt rörigt ut i det bosniska laget och man hade en hög felprocent matchen igenom. Man missade enkla passningar, tappade bollar i farliga lägen och det var periodvis väldigt tunt framåt. Visst kom man närmare Argentina på slutet när man reducerade, men det kändes som att argentinarna hade kontroll över matchen. Bosnierna var för dåliga kvalitetsmässigt för att riktigt hota och skaka Argentina.
Även här måste man upp ett snäpp om man ska konkurrera med Nigeria om andraplatsen i gruppen.

***

En stabil och klar 3-0 seger för det nya unga Frankrike mot Honduras och man var aldrig riktigt hotat. Vi fick dessutom se den nya häftiga mållinje-teknologin och det var kul att den fungerade så väl.

Mittfältstrion Cabaye, Pogba och Matuidi kompletterade varandra väl och de små yttrarna Griezmann och Valbuena imponerade med fart, teknik och spelskicklighet. De rörde sig över stora ytor och skapade en del chanser.

Benzema har utvecklats på det senaste och är en anfallare av hög nivå. Till skillnad från tidigare är han nu en vass målskytt och väldigt farlig i och kring straffområdet. Viktigt för Frankrike att han kom igång spelmässigt och framförallt med målskyttet när han nu är den som ska göra skillnaden för fransmännen då Ribéry fick stanna hemma.
Saknaden av Ribéry är givetvis stor, men hopp finns om att den unge Griezmann ska kunna axla rollen och han visade i matchen igår att han är redo.
Med Griezmann, Benzema och den starka mittfältstrion Cabaye, Pogba och Matuidi i form blir Frankrike ett lag att räkna med långt in i slutspelet. 
 
 

Kommentera här: