VM:s bästa spelare: Målvakter och ytterbackar


Nedräkningen till VM fortsätter. 736 spelare har tagits ut av sina respektive förbundskaptener och ska delta i turneringen. Av de 736 spelare har jag tagit ut de tre bästa på varje position. 


Idag: VM:s bästa målvakter och ytterbackar.



Målvakter: 

Thibaut Courtois – Belgien

Petr Cechs arvtagare är blott 22 år ung redan en av världens bästa målvakter. Han är stor, stark och dominant. Har varit utlånad till Atlético Madrid i tre säsonger och imponerat i den spanska ligan samt i Champions League och stod för ett antal viktiga insatser när man i år tog sig överraskande till final.

Gianluigi Buffon – Italien

Den 36-årige veteranen gör sitt femte raka VM-slutspel. Han hade en liten formdipp för något år sedan men har på senare tid återigen visat att han fortfarande är en av världens bästa målvakter. Lagkapten som ska visa vägen och föregå med gott exempel.

Iker Casillas – Spanien

Han är nummer två i klubblaget, men i landslaget är han fortfarande nummer ett. Som alltid med fotbollsspelare finns det en liten oro för den bristande matchträningen. Var stundtals darrig i Champions League-finalen men har visat tidigare under säsongen när han fått chansen att han fortfarande håller hög klass.

Bubblare: Julio César, Brasilien – Manuel Neuer, Tyskland.


Ytterbackar:

Dani Alves – Barcelona

Få ytterbackar kan ta hand om en hel kant så som Dani Alves. Han bidrar med en annan dimension till Barcas spel med sina ständiga offensiva ruscher och även om han drar iväg på sina utflykter framåt så är han inte oäven bakåt.

För fyra år sedan var han backup till Maicon. Den här gången är det Alves tur att briljera på VM-scenen framför hemmapubliken.

Philipp Lahm – Tyskland

De flesta höjde på ögonbrynen när Pep Guardiola skolade om en av världens bästa ytterbackar till central mittfältare. Många hävdade att det var slöseri med resurserna i ett lag som Bayern med så många duktiga mittfältare att tillgå. Men faktum är att det är slöseri med resurserna att ha Lahm på en ytterbacksplats. Han är bekväm med bollen, har en god spelförståelse, en bra passningsfot, stor löpkapacitet, är bra defensivt och är inte ovan vid att gå framåt vilket gör honom till den ultimata defensiva mittfältaren. Trots det är det tveksamt om Jogi Löw väljer att spela sin lagkapten på mittfältet. Defensiven kan vara darrig emellanåt och Lahm behövs för att stabilisera bakåt.

Jordi Alba – Spanien

Dani Alves motsvarighet till vänster. Med sina offensiva löpningar ger han en annan dimension i Barcas possession-inriktade spel och på samma sätt bidrar han i landslaget. Kort och liten men oerhört snabb. Inte många yttrar springer ifrån den spanska vänsterbacken.

Bubblare: Darijo Srna, Kroatien – Marcelo, Brasilien.

***

Fortsättning i del 2: Mittbackar och centrala mittfältare.

 

 

Kommentera här: