VM:s bästa spelare: Mittbackar och centrala mittfältare

 


Nedräkningen till VM fortsätter. 736 spelare har tagits ut av sina respektive förbundskaptener och ska delta i turneringen. Av de 736 spelare har jag tagit ut de tre bästa på varje position. 

Här hittar ni del 1: Målvakter och ytterbackar.

Idag: VM:s bästa mittbackar och centrala mittfältare.



Mittbackar:

Thiago Silva – Brasilien

Världens bästa mittback i mångas ögon. En modern och elegant mittback som är bra med bollen och som läser spelet föredömligt. Positionssäker, brytsäker, stark huvudspelare...kvaliteterna är många. Är med sin snabbhet och spelförståelse alltid ett steg före motståndaren och står alltid på rätt plats. Kan dock vara en aning nonchalant i vissa situationer.

Sergio Ramos – Spanien

Kommer från en fantastisk säsong som kröntes med avgörande insatser i Champions League-segern. Är den spelare som spelade flest matcher i Real Madrid den gångna säsongen och är i toppform. Bra med boll, fin passningsfot, stark, snabb och bra i huvudspelet. En komplett mittback.

Vincent Kompany – Belgien

Manchester Citys och Belgiens lagkapten och härförare. En rutinerad ledare i ett ungt Belgien. Stor, stark och brytsäker. Har varit med länge utan att få representera sitt land i ett stort mästerskap och får nu göra sin mästerskapsdebut i sin prime i karriären.

Bubblare: Mats Hummels, Tyskland – Giorgio Chiellini, Italien.


Centrala mittfältare:

Luka Modric – Kroatien
Real Madrids playmaker är nyckeln till framgång för Kroatien. Han har gjort en fantastisk säsong där han fått stort förtroende från Carlo Ancelotti och kommer till VM med gott självförtroende. 

Arturo Vidal – Chile 
Dynamisk och komplett mittfältare. Nästan den optimala tvåvägsmittfältaren. Har en god fysik; stark med stor löpkapacitet. Kan vinna boll i defensiven och är skicklig med den när han väl har den. Bra tillslag, bra skott. 

Daniele De Rossi  Italien
Tvåvägsmittfältare som blivit mer och mer defensiv med åren. Stundtals vikarierat som mittback de senaste åren vilket han gjorde i Confederations Cup ifjol med bravur. Hjärtat på Italiens mittfält. 

Bubblare: Javier Mascherano, Argentina – Blaise Matuidi, Frankrike – Xabi Alonso, Spanien.

***

Fortsättning i del 3: Yttermittfältarna, offensiva mittfältarna och anfallarna. 



Kommentera här: