VM:s bästa spelare: Yttermittfältare, offensiva mittfältare och anfallare

 
Nedräkningen till VM fortsätter. 736 spelare har tagits ut av sina respektive förbundskaptener och ska delta i turneringen. Av de 736 spelare har jag tagit ut de tre bästa på varje position. 

 

Här hittar ni del 1: Målvakter och ytterbackar
Här hittar ni del 2: Mittbackar och centrala mittfältare

Idag: VM:s bästa yttermittfältare, offensiva mittfältare och anfallare.



Yttermittfältare:


Arjen Robben – Nederländerna

Snabb, skicklig, farlig och förutsägbar men ändå inte. Den stora frågan många ställer sig varje gång de ser den bollkåte Arjen Robben spela: Varför får inga försvarare stopp på honom när man vet att han viker inåt med vänsterfoten? Viktig med sin rutin i ett ungt Nederländerna.

Ángel dí María – Argentina

Snabb, skicklig, farlig och oförutsägbar. Kan i sina stunder ta bollen och bara köra igenom ett helt försvar. Har ett brett register; slickar linjen, går i djupled bakom backlinjen, utmanar sin försvarare, bra passningsspelare och gör sitt defensiva jobb.

Eden Hazard – Belgien

Bra teknik och touch på bollen. Har dessutom en låg tyngdpunkt vilket gör honom svårstoppad. Många vill se honom mer centralt i banan men det verkar som att det är på kanten han spelar som bäst. Speciellt när han kan komma in i banan och med sin fina passningsfot och teknik utgöra ett hot mot motståndarnas försvar.

Bubblare: Willian, Brasilien.


Offensiva mittfältare:

Yaya Touré – Elfenbenskusten

20 mål och 9 assist i Premier League i år från en mittfältsposition säger allt. En komplett spelare som kan spela på samtliga positioner i centrallinjen utom i målet. Har mest figurerat som en defensiv sittande mittfältare de senaste åren men har i år tagit ytterligare steg när han fått spela i en mer offensiv mittfältsroll. Stor, stark och dominant herre. Kan agera bollvinnare och kan agera offensiv kreatör. Vital för sitt Elfenbenskusten.

Andrés Iniesta – Spanien

Den spelskicklige lille teknikern med det flytande steget och de mjuka fötterna. Har närmast en telepatisk förståelse med mittfältspartnern Xavi. Viktig länk mellan mittfält och anfall för de regerande världsmästarna. Avgjorde VM-finalen 2010 och blev utsedd till turneringens bästa spelare i EM 2012. Höga förväntningar på Iniesta i den här turneringen.

David Silva - Spanien

Liten och tunn i närkamper men oerhört spelskicklig. Väldigt skicklig på att luckra upp täta försvar och hitta luckor för sina små instick. Kan figurera både centralt och på kanten.

Bubblare: Mesut Özil, Tyskland – Juan Mata, Spanien – Keisuke Honda, Japan.


Anfallare:

Lionel Messi – Argentina

Utsedd till världens bästa spelare fyra gånger i rad 2009-2012. Har skämt bort publiken med fantastiska insatser genom åren med kanske säsongen 2011-2012 som höjdpunkt då han gjorde makalösa 50 mål i ligaspelet. Har varit skadedrabbad den här säsongen och inte alls varit samma fantastiska Messi vi varit vana vid att se, trots sina 28 ligamål. Ett bevis på hur höga krav vi har på den svårstoppade argentinaren.

Cristiano Ronaldo – Portugal

Portugals lagkapten spelade bort Sverige från VM genom att göra alla fyra målen i Playoff-matcherna i höstas. Vann skytteligan i år på 31 mål, tre före Messi. Gjorde sin bästa säsong målmässigt 2011-2012 då han gjorde fantastiska 46 mål i ligan - förgäves, då Messi gjorde fyra fler. Ett fysiskt praktexemplar. Snabb, stark, teknisk, målfarlig och stark i luftspelet.

Luis Suárez – Uruguay

Den målkåte Liverpool-anfallaren stod för 31 mål den gångna säsongen och bidrog starkt till klubbens överraskande andraplacering i ligan. Är oerhört vass i straffområdet och väldigt duktig på små ytor där han på något sätt alltid lyckas tråckla sig förbi och få med sig bollen. Lär bilda ett fruktat anfall med Edinson Cavani.

Bubblare: Sergio Agüero, Argentina – Diego Costa, Spanien.

 

 

Kommentera här: